onsdag, mai 24, 2006

sms-kurs med solli del 2


vet da at mange har fulgt med i spenning på oppfølging av dette kurset. og her kommer altså del2. håper del 1 har vært til nytte, og tar gjerne imot tilbakemeldinger på kursets innhold og evt erfaring av praksis. har valgt å la denne delen omhandle sms'ens innhold.

sms-kurs del 2: SMS'ENS INNHOLD

hva man skriver i en sms er ikke uten betydning. og er kanskje viktigere enn enkelte tenker. jeg vil nå gå inn på tre aspekter ved dette temaet som vil behandles under hvert sitt delpunkt.

a) innholdets lengde
for dere som ikke trodde meldingens lengde hadde noe å si, dere tar feil. det betyr ikke at meldingen må være lang eller kort, men at det ut ifra situasjonen kan fortelle ganske mye hvor rik på innhold meldingen er.

la oss tenke oss en gitt situasjon:
ei jente skriver en melding til en gutt. forteller litt om hvordan livet er og hva hun har gjort idag og kommer kanskje med en eller annen "uvesentlig" bemerkning om noe, og spør til slutt om han vet hvor det er billigst å skifte dekk på bilen sin...
så skal gutten svare (og her er det gutter lett kan gå på en smell...)
- om han kun svarer esso i sigerfjorden, og det var det, så er det jo greit, men da har han tydelig sagt at han egentlig ikke er så interessert i å skrive meldinger,men kun svarer på et spørsmål..
- men derimot om han svarer på spørsmålet, men gjerne føyer med en del andre ting, og skriver en halvlang hyggelig melding, vil dette tolkes som veldig bra.

lange meldinger (dvs mer enn enstavelsesord eller en kort setning) vil i de aller fleste sammenhenger oppfattes mer positivt enn en kort. unntaket her gjelder utbrudd -da gjerne med utropstegn eller smiletegn bak.
eks på en kort bra melding:
jenta skriver: skal vi gå på kino?
han svarer: ja!! :)
den korte meldinga er i dette tilfellet en understreking av hans entusiasme.

men som sagt, til alles fordel, kan det i de fleste tilfeller lønne seg å ha en viss lengde på meldingene.

b) bruken av spørsmål
bruken av spørsmål i en melding er uvurderlig. vi snakker igjen om gutt-jente-ting her. det å la innholdet i en sms inneholde minst et spørsmål viser en interesse som vil bli satt pris på fra ei jentes side. han skriver ikke bare for å informere om et eller annet, men "han er faktisk interessert i noe som har med meg å gjøre." 50 poeng.

nå skal jeg fortelle dere en hemmelighet, gutter: og det er at jenter av og til kan skrive en melding uten særlig stor innholdsverdi bare for å se hvordan gutten svarer. om han da bare svarer et eller annet svada som på en måte avslutter "samtalen" er det jo greit (10 poeng for at han i det hele tatt svarte), MEN om det i tillegg kommer et spørsmål inn i bildet her så viser det en interesse, samt et ønske om at denne sms-samtalen skal fortsette (50 poeng)

c) det uformelle
det er veldig bra om ikke sms alltid bare innholder informasjon og praktiske opplysninger, men av og til kan det rett og slett lønne seg å ta steget ut. og "sløse bort" noen kroner på unødvendig pisspreik (som vi ville sagt i nord).
når man gidder å skrive slike sms der innholdet egentlig ikke har noe poeng så sier det utrolig mye - og kanskje er det nettopp en slik melding man ville satt mest pris på av alle... (om det var rette personen som skrev.)


det var alt for denne gang.
flere deler kommer.

om det skulle være spesielle temaer dere spesielt ønsker dere er det bare å si ifra.
ellers så er det bare å komme med spørsmål om noe skulle være uklart.

til slutt vil jeg bare si:
sms ivei,
og lykke til... ;)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Helt genialt.. kjenner igjen hele greia!!

Idalexa sa...

Kjenn mæ igjen på de punktan, ja! Så sant, så sant. -essensielt viktig lesestoff for gutter, dette her...

Silje Helene Kristin sa...

så sant, så sant!!
takk førr at du bidrar t at i alle fall NÅN gutta får en åpenbaring når d gjeld jente og sms, solveig! ;)

Forresten: du kan jo alltids skrive om d å sitte på msn og være "pålogga" uten å vær tilgjengelig - man føl sæ temmelig dum når folk som e "pålogga" ikkje svare når du sett igang en samtale, liksom... gutt/jente-ting d her også, vil æ tru... nån som kjenne sæ igjen?

;P

Sandra Elén sa...

Jeg tror kanskje du burde reise på kurs om slikt, dette kunne jo bli en hit, og du kunne tjent massevis av penger på mennesker som ikke er sikker på om den andre liker en, dettte er genialt, du burde også selvfølgelig få deg en manager, og hvor mer naturlig ville det da ikke være at det ble meg, som er flink på å ringe telefoner,(har nemlig en enorm tlf regning etter 16.mai konserten). Jo her må vi smi mens jernet er varmt...... Jeg ringer deg for flere detaljer. (som arbeidsløs, er jo dette en utrolig stor mulighet, jeg har tiden, du har hjernen...:) Vi to på turné hele sommeren. Dette er en boblende knall sjanse.... jess, dette blir knall

SOLveig sa...

sandra: ring meg!
;)

SOLveig sa...

hvor blir det av alle guttene som burde lese dette?
gutter, hva sier dere???

Anonym sa...

du e flenk læremester!

I sosiologien,som e studer no, kunna man sekkert spesialisert se på sms-feltet. sms-terapaut, sms-veileder, sms-sosiolog..ja, kanskje du telåmæ kunna vært instruktør i sjarmørskolen på tvNorge? tenk på da du..

Anonym sa...

hei åg hopp... brae råd altså! men... kan jo hende at det e æ som e helt sær.. men æ tenke ikk så over ka æ skriv i ei melding egentli, eller så veldig over ka æ får i ei melding telbake... æ sleng på smiletegn åg utropstegn overalt æ... kan jo hende sia æ e i gal pratkjærring fra ballangen,... sånn egentli like æ ikk å skriv meldinge i det hele åg store.. det e mye lettar å ringe, tar nån sekunda, så e man ferdig med det... :) kanskje lat æ...

Anonym sa...

hei...fant din side på frøkenfryd sin. Utrolig morsommme sider man finner når man egentlig skal lese til eksamen (noe du sikkert vet alt om:) Jeg må ærlig innrømme at jeg er en slik erkesmser som du nå beskriver i dine blogger fulle av "hvordan tolke sms -råd"....godt å vite at det er flere av slike som meg! hehe...

victoria fra levanger -den lille byen maja har i fotoalbumet sitt...koselig. må lese nå....huff

bigdaddy sa...

Rett og slett genialt. Det er bare ett problem med undervisningen din:

Jeg er fantastisk lei av å skrive SMS. Blir nesten kvalm bare ved tanken.

Har du et råd?

Tom Atle sa...

Nyttige tips dette her, eg har et stykke igjen å strekka meg før dette beherskes til det fulle!

Anonym sa...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»

Anonym sa...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»